VINA DALMACIJE, vinarska zadruga

Piše: Božo Novaković, dipl. iur.

S obzirom na velike promjene nastale na tržištu vina uslijed velikog uvoza te gospodarske krize kao i zbog otvaranja stečajnog postupka nad Dalmacijavinom pokazalo se neophodnim dodatno gospodarski povezati vinarske zadruge s područja Dalmacije radi zajedničkog izvoza vina na inozemna tržišta. Tako je Zadružni savez Dalmacije pokrenuo osnivanje i osmislio plan poslovanja gospodarskog subjekta koji povezuje dalmatinske vinarske zadruge i to u, logično, najprikladnijem obliku njihova povezivanja, zadruzi.

Predstavljanje zadruge VINA DALMACIJE na okruglom stolu o zadrugarstvu, SABATINA 2012

Predstavljanje zadruge VINA DALMACIJE na okruglom stolu o zadrugarstvu, SABATINA 2012

Na osnivačkoj skupštini održanoj 02. listopada 2012. vinarsku zadrugu naziva VINA DALMACIJE osnovalo je pet vinarskih zadruga s područja Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Zadruge KUNA 1898, PUTNIKOVIĆ, POŠIP ČARA, POTOMJE i SVIRČE pokazale su poslovnu spremnost i zrelost raditi zajedno i osigurati plasman svojih i drugih zadružnih proizvoda.

Zadruga VINA DALMACIJE dakle, osnovana je s ciljem unaprjeđenja prodaje dalmatinskih vina na inozemnom i domaćem tržištu te plasmana svih drugih proizvoda članova zadruge.

Upraviteljica ove zadruge, gospođa Mirjana Vrdoljak, inače nekadašnja pomoćnica direktora vanjske prodaje u Dalmacijavinu d.d., izjavljuje da je odabir osnivača odlična podloga da se stvori program i brendovi naših vina za zajednički nastup na zahtjevnom inozemnom tržištu, poglavito tržištu Europske unije.

Mirjana Vrdoljak, upraviteljica zadruge VINA DALMACIJE

Mirjana Vrdoljak, upraviteljica zadruge VINA DALMACIJE

Činjenica je da ćemo sredinom slijedeće godine biti dio tog ogromnog tržišta te se putem ove zadruge pozicioniramo prema poslovnim partnerima. Smatra kako je ujedinjenje vinarskih zadruga nužno u svakom segmentu distribucije, budući da na taj način one postaju jače i dolaze u ravnopravniji položaj pri formiranju cijene vina.

Predsjednik Skupštine zadruge Vina Dalmacije je predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Lordan Ljubenkov koji je uvjeren da će se na ovaj način, zajedničkim snagama, količinama i kvalitetom vina te radom oslonjenim na međusobnom povjerenju uspjeti unaprijediti poziciju dalmatinskih vina, posebice zadružnih vina, na inozemnim tržištima.

Svi zainteresirani za kupnju zadružnih vina ili za suradnju mogu se javiti na kontakt podatke: VINA DALMACIJE –ZADRUGA 21000 Split, Kamila Tončića 4 tel.: 021 348 388, 348 365, fax: 021 348 408

 
Copyright © 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.