Zadružni savez Dalmacije na otoku Hvaru
Posljednje pripreme za Sabatinu 2013.

Sabatina2013

Vinari Hvara, grad Hvar i Zadružni savez Dalmacije, četiri dana od 24.-27. listopada, bit će domaćini vinara i predstavnika resornih im institucija iz regije Nakon susreta s predstavnicima Zadružnog saveza Dalmacije i vinara Hvara na kojem su dogovoreni i zadnji detalji oko organizacije, gradonačelnik Rino Budrović ozarena lica je potvrdio svoje zadovoljstvo domaćinstvom Sabatine: “Ovaj značajan susret u skladu je s ciljem promidžbe ovog grada i cijelog otoka. Spoj ljepote prirode, izvrsnih vina, ali i maslinovih ulja i drugih proizvoda, uz naše gostoprimstvo, ono je što Hvar ima i treba na najbolji način ponuditi svim posjetiteljima.”

Hvar

Tako će na ovom najstarijem susretu ovakvog tipa u Hrvatskoj, od 24.-27. listopada brojni sudionici kroz raznolik program pretresti sve aktualnosti ovog sektora. Sabatina je posebno aktualna ove godine jer je u tijeku svojevrsna reforma vinogradarstva i vinarstva koja je puna novosti. U velikim vinarijama postoje velike zalihe, a naša vina još nisu poznata. Zato će sigurno biti zanimljivo u Hotelu Amfora sudjelovati u nastajanju zaključaka i prijedloga mjera od strane vinogradara i vinara, političara, poduzetnika i medija.

Predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije, Lordan Ljubenkov, pozvao je sve vinare da u prostore Saveza u Splitu do 07. listopada pošalju uzorke svog vina na natjecateljski dio Sabatine i dodao: “Naša težnja je kroz sve ove godine, u skladu sa zadružnim vrijednostima, promicati kvalitetu vina i zajedništvo vinara. Naši vinari nisu konkurencija jedni drugima. Što nam vina budu jedinstvenija okusom to će biti traženija od turista i brojnih kupaca na inozemnim tržištima. Mnogo analiza i znanstveno stručnih radova na ovoj Sabatini će upravo biti o ovoj temi.”

Sabatina uz kušanje i promidžbu vina ima natjecateljski, sajamski, znanstveno-stručni, poduzetnički i turistički aspekt što je za sada rijetkost među manifestacijama ove vrste. Zato se i poneke teške teme vinarstva lakše obrade u okruženju jedinstvene ljepote Hvara i njegovih vina.

Opširnije o Sabatini 2013. možete pročitati ovdje.

 
Copyright © 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.