Poslovni klub Zadružnog saveza Dalmacije
Zadružno poduzetnička akademija

Znate li da 1200 kubika vode iz rijeka svake sekunde utječe u hrvatsko more?
Kako je upotrijebiti za navodnjavanje, za proizvodnju električne energije, za…?
Koji je od oko 200 europskih fondova namijenjen poduzetnicima Hrvatske i kako se mogu ostvariti bespovratne potpore?
Jeste li čuli da najnovija istraživanja vinove loze donose potpuni preokret kod načina i vremena tretiranja zaperaka, čime se za 30% povećava kvaliteta i prinos grožđa?
Znate li da nasipanjem mljevenog kamena ispod maslina za 25% povećavate rodnost maslina, a ugradnjom navodnjavanja za 50%?
Želite li otkriti koje tajne o vinima kriju vrhunski enolozi?
Želite li već po mirisu prepoznati, ne samo kvalitetu nego i od koje sorte maslina je dobiveno maslinovo ulje?

Odgovor na ova i brojna druga pitanja, možete dobiti ako se prijavite za pojedine edukacijske module Zadružno poduzetničke akademije. Polaznicima se nude poludnevne, jednodnevne ili dvodnevne edukacije s uključenim studijskim obilascima zadruga (njihovih proizvodnih pogona), sajmova i manifestacija u okruženju pa i šire.

Edukacije koje vode eminentni stručnjaci po temama uključuju: Zadrugarstvo – svjetski priznati gospodarski pokret (legislativa, knjigovodstvo, etika…); Predstavljanje novih zadružnih i drugih proizvoda; Ekološka proizvodnja – propisi, proizvodnja i promidžba; Senzorsko ocjenjivanje prehrambenih proizvoda; Vinogradarstvo i vinarstvo u Hrvatskoj, svijetu i regijama; Maslinarstvo i uljarstvo u Hrvatskoj, svijetu i regijama; Ribarstvo u Hrvatskoj, svijetu i regijama; Razne radionice (o vinu, maslinovom ulju, pršutu, siru); Malo poduzetništvo...

Cilj zadružne akademije je pružiti svim zainteresiranim građanima, a posebno poduzetnicima i poljoprivrednicima, konkretne stručne informacije bitne za razvoj poduzetništva, promicati zadrugarstvo, ekološku proizvodnju prehrambenih proizvoda u regiji, razvijati proizvodnju i potrošnju ekstra djevičanskog maslinovog ulja te kvalitetnih i vrhunskih vina, a posebno autohtonih sorti. Raznim vođenim degustacijama polaznici će unaprijediti i kulturu uživanja u poljoprivrednim proizvodima.

U zgradi ovog Saveza, osim za potrebe Noćnjaka (maslinarstvo i uljarstvo) i Sabatine (vinogradarstvo i vinarstvo), uglednih međunarodnih manifestacija, vršit će se senzorska ocjenjivanja poljoprivrednih proizvoda i za brojna slična značajnija natjecanja i sajmove u regiji. Tako su se već senzorski analizirala i ocjenjivala maslinova ulja proizvođača koji su se natjecali na maslinarskim manifestacijama Oblica fest – Postira, Noćnjak – Vodice, Drobnica fest – Krk.

Uz Zadružno poduzetničku akademiju u Poslovnom klubu Saveza djelovat će razne udruge (kao npr. Hrvatska udruga vinarskih gradova, Udruga vinogradara i vinara Dalmacije, Dalmatinski vinski klub…), a održavat će se predstavljanja proizvoda, tiskanih izdanja, tribine, okrugli stolovi i tiskovne konferencije.

 

 
Copyright © 2001-2011 Zadružni savez Dalmacije. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje Novacom.